top of page

Bludný kruh strachu

Podstatu naší energie poznáme především díky vztahům, které nám odrážejí, jaké jsou naše strachy, slabiny, ale také naše sebevědomí, které buď máme nebo ne.


Jakmile prožíváme situace, díky kterým se občas cítíme sebevědoměji a jindy naopak ne, znamená to, že naše sebevědomí není pevné, není zdravé a není zakotveno v lásce, kterou bychom k sobě měli cítit. A kdykoliv naše sebevědomí zeslábne (nebo přehnaně zesílí), zavládne sebestřednost. Je to projev našeho ega a je to snaha zvítězit nebo potřeba utéct. Když jsme sami, nedokážeme to ale tak dobře a objektivně vyhodnotit, proto své sebevědomí nejlépe poznáme především díky svým vztahům (pracovní, přátelské, rodinné nebo milostné).


Vztahy jsou jako Pandořina skříňka - odhalí vše, co si v sobě skrýváme a před čím sami zavíráme oči, jakmile prožíváme jakýkoliv vztah.

---

Z toho, co vnímám kolem sebe, a s čím se na mě obracejí různé ženy, vyplývá, že většina dnešních žen se cítí ztraceně, nevěří si a neustále hledají záchranu u svých partnerů. Chtějí, aby je poslouchal, aby se o ně postaral, aby je respektoval… A to vše jsou touhy, které jsou v pořádku – pokud nevycházejí ze strachu.

Právě strach způsobuje, že žijeme v energetických výkyvech, ve kterých prožíváme dva extrémy:

  • staneme se hromádkou plnou sebe-lítosti (a svého partnera označíme za manipulátora, protože si dělá, co chce a nehledí na naše pocity; nebo obviňujeme okolí, že nás nechápe/nerozumí nám…);

  • staneme se manipulátorem my (snažíme se mít kontrolu nad tím, co se nám v životě děje, aby náš strach byl co nejmenší a vystřídala ho jistota; snažíme se ovlivňovat, co by měli druzí říkat, a proto pak (nejen) na partnera začneme tlačit).

Ten, kdo jedná z „pozice strachu“, nemůže mít šťastný vztah. Protože se neustále bojí. A když se bojíme, ztrácíme víru. A když nevěříme, potřebujeme neustále ujišťovat. A jakmile chceme neustále ujišťovat, vyčerpáme nejen sebe, ale i toho druhého. Vyčerpáme vztah.

Pokud bude mít žena vedle sebe partnera, na kterého bude neustále tlačit, aby dělal, co chce ona (nebo mu bude vyčítat, že nedělá to, co chce), stává se z druhého loutka (povolná nebo odolná). Pokud ale z někoho uděláme loutku, časem se také staneme loutkou… Důvodem je fakt, že uvnitř nás je TEN energetický výkyv, který neumíme uklidnit a sladit do rovnováhy. A tak jsme jednou chudinkou, kterou nikdo nerespektuje, a pak najednou šleháme hromy blesky, když se chceme prosadit. A tento proces platí stejně tak pro ženy jako pro muže.

Ani jeden extrém není správný.

Ani jeden přístup nevede ke šťastnému vztahu.

Ani jeden projev nedělá ženu krásnou.

Naopak.

Oba tyto projevy berou naši krásu – protože se měníme v hromádku lítosti nebo sedmihlavou saň.

Oba tyto projevy berou energii – a na konci je vždy jeden poražený a druhý vyčerpaný.

Pokaždé, když nás ovládne náš vlastní energetický „výkyv“, jednáme z pozice nízkého sebevědomí. A naše nízké sebevědomí nás nevede do síly a vnitřní rovnováhy, ale do sebestřednosti. A právě tato sebestřednost, která je obklopena potřebou, aby se o nás někdo staral, nám našeptává, že musíme mít kontrolu nad tím, co se děje kolem nás, protože jinak bychom o ten svět, který máme kolem sebe, mohly přijít. A tato ztráta vyvolává STRACH.

A takto vzniká bludný kruh strachu,

který nás drží a brání nám udělat změnu.

---

Moje zkušenost je taková, že tento stav je důsledkem toho, pokud zapomeneme na sebe a přestaneme naslouchat svým pocitům. Když nevíme, co chceme (a jen si myslíme, že víme, protože místo pocitů posloucháme domněnky, které v nás vyvolávají také nějaké pocity).

Chápu, že je těžké se v těchto "procesech" vyznat, ale není to nemožné. Jen je potřeba vědět, kde hledat, jak se ptát, a jak chápat své vnitřní odpovědi. Je potřeba uvědomit si, jaký je rozdíl mezi mužskou energií a ženskou, a jak nás to, že si to neuvědomujeme, svazuje a deformuje.

Je potřeba vědět, že někdy je nutné změnit sebe, ale někdy je jen potřeba přestat se tlačit do pozice, ve které se necítíme dobře.


S láskou ♡,

Aleera


---


Milé ženy, pokud toužíte samy sebe lépe poznat a objevit v sobě svou vnitřní sílu, nabízím průvodce Alchymie ženské energie. Je to mé srdcové dílo, které v sobě obsahuje vše, co je potřeba, aby jste si dokázaly samy změnit svůj postoj, své sebevědomí a uvědomily si své skutečné touhy a potřeby. Více informací naleznete na: www.aleera.eu/alchymie .


bottom of page