top of page

Kam zmizel RESPEKT k ženám?

Proč se muži chovají jinak než dřív? Kam zmizela galantnost? Proč si to tolik žen nechá líbit? A co způsobilo, že ženská síla není vidět?

K napsání dnešního článku mě navedla diskuze na FB. Příspěvek jedné slečny, které si postěžovala, že zkusila Tinder a odpovědí na její vzkazy jsou hanlivé otázky na sex. K tomu se připojily jiné ženy, kterým zase chodí fotky pánského přirození... a já se zamyslela - jak to, že mně se tohle NIKDY nestalo?


Už když v mém pubertálním světě začínal internet a já zkusila nejednou kouzlo chatu nebo seznamky, nikdy jsem neměla takovou zkušenost. Narážela jsem na mamánky nebo intelektuály, ale nikdy ne na hulváty nebo nevychované nadržence. A i když můj výběr nebýval úplně šťastný, vždy jsem dokázala muže zaujmout. Ale nikdy ne tak, aby odpovědí byly fotografie penisů.


Nazvala bych to jako zhmotnění zákona přitažlivosti - přitahujeme takové povahy, jako jsme my sami a nebo přitahujeme to, co vysíláme. Já byla intelektuální romantička s nevyrovnanými emocemi. A přeně takové byly i mé předchozí vztahy.


Moji muži byli vždy romantičtí a jejich nedospělost odrážela vždy tu mou. Naštěstí s každým vztahem jsem více a více rostla a pronikala do tajů sebepoznání (protože jsem si později tuto cestu vědomě zvolila), zatímco moje okolí se stále soustředilo na kvality protějšku. Tím, že jsem se ale snažila poznávat sebe - kde dělám chyby, kde je prostor pro změnu - se mi i noví partneři měnili a byly vyzrálejší a dospělejší; jako já... A teprve když jsem naplno pochopila kdo jsem, co chci a co ne, tak přišel do mého života muž, který naplnil všechny mé romantické představy. A já si vedle něj mohla zpětně uvědomovat všechny lekce, které jsem s muži nasbírala. A tou hlavní, o kterou se s vámi chci dnes podělit:



Co VYZAŘUJI, na to muž REAGUJE.



Pokud je žena nesebevědomá, nachází muže, kteří překračují její hranice a nutí ji být stále více a více zlomenou. Dokud nepadne na dno. Kde se buď zcela rozpadne její osobnost, nebo začne vzdorovat a začne se za sebe prát. Tento boj ji vede k tomu, aby si uvědomovala, že má mít nějaké hranice, jinak bude vždy jen loutkou a hračkou v rukách druhých.


Jak roste síla ženy, tak rostou i její požadavky na partnera. Už nestačí, aby ji měl rád. Už je potřeba, aby ji i respektovat. Aby naslouchal. Aby o ni pečoval. A s každým dalším nárokem roste i povaha ženy, která zjišťuje:



Co chci PROŽÍVAT, musím umět DÁVAT.



Dokud je ale pozornost ženy otočena směrem ven, dokud žena hledá spásu v partnerovi, opomíjí fakt, že její život ovládá její vlastní síla. A pokud její síla spí, nebo je ignorována, pak ji ignorují i muži. Protože, dokud není vidět naše síla, nevidí ji ani muži.


Z tohoto důvodu, to, co se odehrává za monitory seznamek nazývám "hormonální hrátky":


A tato hra se řídí těmito pravidly:

Ideální muž je v myslích mnoha žen zdatný dřevorubec - svalnatá vysoká postava, žádné tintítko a umí vzít za práci = dokáže se postarat, ochrání mě, vezme mě do náruče, jsem s ním v bezpečí. Tato základní touha v nás je od počátků, kdy jsem se nechaly praštit a odtáhnout do jeskyně. Proto když vidíme vyhublého ajťáka, moc romantických představ v nás nevyvolá (sorry jako). Dokud ho ale nepoznáme blíže, a dokud nezjistíme, že je hodný nebo bohatý (to platí v případech, kdy na svém sebevědomí nepracujeme, ale chceme, aby nás vztah bavil nebo zachránil. Sebevědomá žena bude jen se sebevědomým mužem, a naopak. Dokud ale na svém sebevědomí nepracujeme, hledáme jiné kvality, kterým věříme, že tvoří "dokonalý vztah"). Proto nás na první pohled shrbený brejlatý Harry Potter nebere. A když se svět hemží těmito polo-muži, my nemáme sebevědomí ale jen svou ženskost, tak toužíme po pořádné dávce testosteronu...

A když chce žena dávku testosteronu, na oplátku nabízí svůj estrogen. A tak jsou internetové profily plné polonahých holek, které lákají na své přednosti. A zároveň se diví, že reakcí je na to dávka plná testosteronu, ale nikoliv romanticky (jak by si žena přála), ale hezky chlapsky (přímočaře a narovinu).


A dokud se (globálně) nezačnou ženy chovat více žensky a sebevědomě, než lacině a vyzývavě, neodváží se chovat přirozeně a říkat, co se jim nelíbí. Bojí se vyjádřit, a neustále se snaží přizpůsobit muži.


...


K tomuto tématu se také hodí přísloví - muž je natolik úspěšný, nakolik má oporu ženy.


Můj expartner toužil po úspěchu, a když byl se mnou, když měl moji oporu, dosahoval všeho, čeho chtěl. Úspěch ho ale zaslepil a jeho ego stouplo do nebeských výšin. Začal být sebestředný a emočně mi ubližoval. Měla jsem tedy volbu - buď se snažit (na úkor své sebehodnoty), aby se ke mně začal chovat jinak. NEBO ho přestat podporovat, protože si mou energii nezasloužil. Zvolila jsem druhou možnost. Dala jsem sebe na první místo, ve kterém on už nebyl po mém boku a jeho svět se během jednoho měsíce rozpadl. Byl zoufalý, změnil se v malého nesebevědomého kluka a žadonil o mou oporu. Ale protože zmizela důvěra, kterou jsem k němu cítila, odešla jsem. A jeho život se do úspěchu už nevrátil.


Žena by měla být krásnou a elegantní částí vztahu s mužem. Ale většina žen se snaží být jako muži - pracovat jako muži, chovají se jako muži a pak se diví, že se k nim muži nechovají něžně.


Kdyby ale všechny ženy začaly vyzařovat jemnost a něžnost, zjistily by, že to není slabost. Objevily by podstatu ženy. A to je to, co muži chtějí obdivovat a hýčkat. Pokud nechcete, aby s vámi muži jednali jako s kamarády v hospodě (kde řeší, kdo ho má delšího, lepšího a podobně), přestaňte se chovat jako chlap z hospody.


Protože - kde se vzala ta troufalost, že muži věří, že si mohou dovolit takto se k ženám chovat? Vzala se v neochotě žen dát najevo, že TAKTO SE SPRÁVNÝ MUŽ K ŽENĚ NECHOVÁ....


Milé ženy, máte to ve svých rukou - to, jak chcete, aby se k vám muži chovali. Bez manipulace, hádek, nátlaku, prostě si jen dovolte být ženou...


S láskou,

Aleera


---

Milé ženy, pokud je toto vaše téma a cítíte, že samy sebe neumíte projevit, aniž by z toho nebyl hysterický křik nebo tichý pláč, potřebujete samy sebe lépe poznat a objevit v sobě svou vnitřní sílu a sebevědomí (máte to v sobě, jen jste to potlačily), doporučuji průvodce Alchymie ženské energie. Tento průvodce je zaměřen na znovuobjevení a upevnění vnitřní síly ženy. Vychází z mých zkušeností, které jsem nasbírala, a které mě změnily. A doplňuji to také o poznatky knih a zkušenosti těch žen, se kterými jsem toto téma řešila. Naleznete tam nejen příčiny svého útlumu, ale i možnosti, co s tím. Samy si pak zvolíte, jakou cestou se vydat dál, a jak se sebou pracovat. Protože neexistuje jen jedna cesta (to víme), je důležité VĚDĚT, JAK OBJEVIT TU SVOU... více na www.aleera.eu/alchymie .



bottom of page